Понад 30% бомбосховищ та укриттів області не готові до використання

0
134
Загрузка...

Питання про стан інвентаризації захисних споруд цивільного захисту на території Чернівецької області розглянули на апаратній нараді, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук.

Як повідомив начальник управління цивільного захисту населення облдержадміністрації Олексій Гайдай, на території області знаходиться 1176 захисних споруд цивільного захисту, зокрема, 86 сховищ та 1090 протирадіаційних укриттів.

Впродовж 2014 року працівники управління цивільного захисту населення обласної державної адміністрації та фахівці Управління державної служби з надзвичайних ситуацій України у Чернівецькій області у складі робочих груп провели низку виїзних засідань з метою вивчення стану технічної інвентаризації захисних споруд відповідно до графіку комплексних та контрольних перевірок, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

За словами Олексія Гайдая, у всіх районах області ці заходи здійснювалися повільними темпами. Так, станом на 02 березня, в районах перевірено готовність 543  захисних споруд: 31 сховища та 512 протирадіаційних укриттів. 364 укриття та 13 сховищ обмежено готові до використання за призначенням, 149 укриттів та 17 сховищ до використання не готові (близько 30% від перевірених).

Також в області проведено технічну інвентаризацію 345 захисних споруд як об’єктів нерухомого майна, що складає 29,9% від загальної кількості.

Протягом січня-лютого 2015 року проведено технічну інвентаризацію захисних споруд, зокрема, 11 протирадіаційних укриттів державної власності, 5 – комунальної та 2 сховищ приватної власності. З органами інвентаризації районного та міського рівня укладено 52 угоди на проведення інвентаризації захисних споруд.

За підсумками наради голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук доручив головам райдержадміністрацій взяти під особистий контроль виконання розпорядження облдержадміністрації від 04.02.2015 №33-р «Про продовження проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту Чернівецької області у 2015 році», та при уточненні місцевих бюджетів на наступний квартал – передбачити кошти, необхідні для продовження  інвентаризації. За дорученням керівника обласної виконавчої влади, до 01.04.2015 року голови райдержадміністрацій також повинні провести роз’яснювальну роботу з балансоутримувачами приватних захисних споруд щодо приведення їх у готовність та необхідності проведення технічної інвентаризації.

fakty.cv.ua

***

Де сховатись якщо війна? (+карта, перелік бомбосховищ)

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ