Двоє буковинців візьмуть участь у масштабному проекті “Забіг миру”

0
668
Загрузка...

21 березня 2015, у річницю підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, команда з 12 сміливців вирушить у бігову подорож Європою.

Один за одним члени команди “Забігу миру” долатимуть неймовірні відстані, незважаючи на час доби, погодні умови та інші перешкоди. За три етапи пробігу команда розраховує подолати близько 18 тисяч кілометрів, відвідавши 42 столиці Європи.

Мета “Забігу миру” – подяка європейцям за підтримку України у прагненні миру. “Ми прагнемо миру і висловлюємо подяку європейцям за їх підтримку народу України. Ми обрали біг, бо вважаємо його справжнім символом миру, який об’єднує мільйони людей, незалежно від громадянства, політичних чи релігійних переконань та не дивлячись на будь-які кордони”, – зазначають організатори безпрецедентного проекту.

Цікаво, що серед 12 бігунів присутні двоє буковинців – маркетолог Роман Жорін та майстер спорту міжнародного класу Станіслав Лазюта. Що цікаво, Роман Жорін, який керує підприємством із надання рекламних та поліграфічних послуг, має біговий досвід лише трохи більше року і готується пробігти свій перший марафон! На відміну від Романа, Станіслав Лазюта – майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики з 1997 року, надмарафонець, у 2001 році у складі збірної України виборов «срібло» на чемпіонаті Європи в Голландії.

Крім наших земляків, до команди “Забігу миру” входять фінансисти, менеджери, журналісти.

Маршрут “Забігу миру” охоплює більшість європейських країн, а більша частина шляху – безперервний естафетний біг. Кожен з 12 учасників команди буде долати близько 20 км щодня. Крім того, даним пробігом планується встановити декілька національних та світових рекордів, зокрема:

– найдовгий естафетний забіг;

– спортивний захід, що охопив найбільшу кількість країн;

– найшвидше подолання дистанції маршруту бігом.

Старт “Забігу миру” запланований на 21 березня о 12:00 із Майдану незалежності у Києві. Старт супроводжуватимуть Київський міський голова Віталій Кличко, Голова представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінські, а також міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, міністр закордонних справ Павло Клімкін, віце-президент Національного олімпійського комітету Микола Томенко, громадські активісти, відомі спортсмени.

“Забіг Миру” – це глобальна громадська, аполітична ініціатива, що покликана об’єднати громадян різних країн у прагненні до стабільності, миру та безпеки. Ініціатор та керівник Забігу Миру – економіст та громадський діяч Віктор Мазярчук. Більше інформації на сайті: http://runforpeace.eu/

Отож, побажаємо удачі у реалізації проекту нашим землякам, адже вони займаються дійсно доброю справою!

fakty.cv.ua

Фото з Фейсбука Романа Жоріна.

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ