До Чернівців завітав комбат-нардеп Семенченко, чи все-таки Гришин? (фото, відео)

1
1576
Загрузка...

У четвер, 26.03.15, до Чернівців завітав знаний комбат батальйону «Донбас», нині народний депутат від «Самопомочі» Семен Семенченко (раніше – Костянтин Гришин).

 

Приїхав він «по партійній лінії», взяв участь у прес-конференції, виступив на сесії міської ради, зустрівся з активістами «Самопомочі» і т.д. Але… У коментарях під інформацією про його візит з’явилися цікаві запитання щодо минулого комбата-нардепа, який, виявляється, насправді не Семенченко, а Гришин. І багато чого ще про нього кажуть…

Звісно, складно сказати, наскільки правдивими є повідомлення про його «бурхливе минуле». Проте зустрічається і цілком реалістичні дані, фото-факти, відео-свідчення, з якими сперечатися складно.

Те, що насправді Семен Семенченко – це Костянтин Грішин, достатньо чітко видно на фото севастопольської газети, де він під попереднім прізвищем фігурував в якості кандидата в місцеві депутати.

Доволі неоднозначною для «Семенченка» є історія із зникненням звільненого з батальйону «Калаша» (Олександра Калашника), який грозився розказати багато цікавого про фінансові та інші «нюанси» з діяльності «Донбасу». Офіційно комбат ніби сам зацікавлений був в тому, щоби «Калаша» знайшли. Але на сайті antikor.com.ua є інформація, яка ставить під сумнів багато чого з офіційних заяв Семена-Костянтина або відомостей про нього…

На сайті dosye.info також є цікава інформація про ДТП, в яке 1.02.15 потрапив комбат.

Власне, про те, що Семенченко – це Грішин написано навіть на uk.wikipedia.org (де згадують, що й сам комбат в ефірі одного з телеканалів визнав, що раніше був Гришиним):

Семе́н І́горович Семе́нченко (ур. Костянтин Ігорович Гришин; 6 червня 1974, Севастополь, Україна) — український військовик, командир 2-го Батальйону спеціального призначення «Донбас» 1-ї Бригади оперативного призначення Національної гвардії України, сформованого з добровольців, майор резерву Національної гвардії України.

Біографічні відомості

Народився 6 червня 1974 року в м. Севастополь, де здобув середню освiту в школах № 3 i № 22. Опiсля вступив до Чорноморського вищого військово-морського училища ім. Нахімова, згодом у 1993 роцi перевiвся на факультет фінансів Севастопольського національного технічного університету. У пресi також були повiдомлення, що Семенченко здобув другу вищу освіту — кінорежисера. Як Семенченко зазначив у автобiографії кандидата в Народнi депутати України:

В юності почав виховувати у собі вольові якості, мужність і витривалість, саме тому пішов навчатися у Чорноморське вище військово-морське училище ім. Нахімова. У 1993 р., після того, як стало зрозуміло, що на флот я не зможу потрапити, вирішив здобути цивільну спеціальність. Для початку 90-х найбільш актуальним було глибоке розуміння економічних процесів, що мали місце в Україні і світі. Я перевівся до Севастопольського національного технічного університету на факультет фінансів. Саме тут здобував фінансову освіту, яка мені знадобилась у 1998 р., коли я вирішив самостійно піклуватися про свій добробут та благополуччя своїх рідних та близьких.

З 1998 по 2001 роки процював головним редактором газети «Севастопольський вісник».

У 2001 роцi став директором приватного підприємства ПП «Центр громадських соціально-економічних ініціатив» (м. Севастополь).

За словами Семена Семенченка, він займався підприємництвом у сфері телекомунікацій в ролі дилера компанії «Viasat».

Брав активну участь у громадському життi суспiльства: в 1990-х «був редактором двох газет, потім — керівником благодійного фонду і декількох громадських організацій». Член виконкому ГО «Народний рух за соціально-економічне та духовне відродження».

Семенченко має дружину Московець Наталію Олегівну i троє дітей. За словами Семенченка: «Я сам росіянин, дружина — українка».

Питання про справжнє ім’я

В інтерв’ю різним виданням Семен Семенченко довгий час розповідав, що Семен Семенченко — це псевдонім, що його справжнє ім’я було зовсім іншим, але зараз по паспорту він став Семеном Семенченком і під таким ім’ям буде жити далі.

Від січня 2014 року на всіх публічних заходах Семенченко одягав балаклаву, пояснюючи це тим, що він родом з Донбасу і побоюється за життя своєї родини, якщо прихильники ДНР зможуть його ідентифікувати. Балаклаву він зняв лише 1 вересня.

В інтерв’ю «ТСН» 2 жовтня 2014 року на питання, чи знали родичі про те, що він — це він, коли Семенченко одягнув балаклаву (і взяв псевдонім), Семен відповів: «Звичайно».

У передачі «Інсайдер» на українському телеканалі «ICTV» 10 жовтня 2014 Семенченко вперше підтвердив, що до того як він змінив ім’я, його звали Костянтин Гришин.

І т.д.

Так чому ж комбату знадобилося міняти прізвище? Дивна історія, як мінімум. А тепер подивіться документальний фільм за участю бійців «Донбасу», теж дуже цікаво…

***

А це відео із захоплення Донецької ОДА, де на 13 секунді з’являється Костянтин Гришин (Семен Семенченко):

https://youtu.be/TW4qZYHx2iM

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ