Волонтерську допомогу для «айдарівців» збирали аферисти… (відео)

0
1163
Загрузка...

Багато афер. Дуже багато грошей у Чернівцях збиралось саме на “Айдар”, і просто ні копійки туди не надійшло, не куплено. Просто аферисти, які заробляють гроші на крові. Це просто аморально.

Це просто жахливо, – цитує Стаса Монте, бійця батальйону “Айдар”, tva.ua (з прес-конференції у Чернівцях).
Стас в “Айдарі” служить із серпня. Він не зареєстрований офіційно та не отримує ні копійки за те, що щодня ризикує життям за державу. На голодний шлунок у залатаній формі він із бойовими товаришами охороняє теплоелектростанцію у Щасті. Навіть коли виснажені фізично і морально, отримують наказ відступати – не роблять ні кроку назад, щоби не пустити терористів до Харкова. А коли приїжджають у відпустку додому, чують, що благодійна допомога для солдатів у Щастя відправляється регулярно.
– Багато-багато разів чути було і від друзів, і від друзів друзів, і від товаришів товаришів, що стільки разів уже передавали гроші, речі, продукти, і багато чого на Щастя, саме конкретно на наш батальйон “Айдар”, і за півроку, що я там знаходжуся, я ще ні разу не чув і не бачив, що щось приходило з нашого міста. Я взагалі наслуханий був, що за нашу область ніколи нічого не виходило, – підкреслив Стас Монте, боєць батальйону “Айдар”.
Воїни почали власне розслідування і вже виявили кількох хлопців, що вдавали з себе “айдарівців” і збирали гроші, нібито на батальйон. Жодних назв організацій чи прізвищ “айдарівці” справжні не розголошують. Кажуть, зроблять це, коли завершать розшуки усіх, хто робив ганебний бізнес на крові.
– Всі кричать, що багато роблять. А де воно? Хлопці, де воно все? Якщо воно не доїжджає, якщо воно не доходить. Тому й приїхали сюди, бо воно не доходить. Якщо мати віддає посилочку для свого сина і кладе туди найнеобхідніше, воно чомусь не доїжджає. Чому ніхто не контролює, ніхто не звертає жодної уваги на це, хоча це потрібно робити?!, – наголосив Роман Наум, керівник благодійного фонду батальйону “Айдар” “Небесне сузір’я”.
Щоби уникнути подібних афер у майбутньому, чернівецькі “айдарівці” переклали усі права та відповідальність за збір благодійної допомоги для солдатів із Щастя на фонд “Небесне Сузір’я”. Бійці просять, щоби саме на їхній батальйон люди не жертвували іншим особам чи організаціям, аби в подальшому уникнути будь-яких махінацій. А найголовніше, наполягають: якби не волонтери, війну Україна програла б уже давно. Тому просять чернівчан жертвувати на армію, але все ж перевіряти документи у тих, хто пожертви збирає, щоби точно не сплутати героїв у тилу з банальними ошуканцями.

Відрекомендований представниками батальйону “Айдар” офіс, як повідомила fakty.cv.ua Вероніка Залевська, знаходиться у Чернівцях за адресою: вул. Героїв Майдану, 77 В.

Сюжет ТВА

***

Чернівецький промінь

***

Прес-конференція

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ