Раду Поклітару і “Київ модерн-балет” їдуть у Чернівці

0
657
Загрузка...

23 лютого у Чернівецькому драмтеатрі ім. О. Кобилянської чернівчанам покажуть виставу “Лускунчик”. Знаменитий театр “Київ Модерн-Балет” із художнім керівником та за сумісництвом суддею шоу “Танцюють всі!” – Раду Поклітару, покажуть свою версію постановки знаменитої казки.

Довідка:

“Київ Модерн-Балет”

78964620
Раду Поклітару

У 2006 році за ініціативою і при повній фінансовій підтримці відомого українського мецената Володимира Філіппова, Раду Поклітару створює авторський театр «Київ модерн-балет»ru. У результаті загальноукраїнського кастингу було відібрано 16 молодих танцівників. При цьому наявність академічної балетної освіти не була необхідною умовою для прийняття до складу трупи.

Офіційною датою народження колективу є 25 жовтня 2006 року. У цей день у Києві на сцені Національного театру драми ім. І. Франка відбулася прем’єра балету в двох серіях «Кармен. TV».

За свій дебютний спектакль театр отримав одразу дві премії «Київська Пектораль» — в номінаціях «Найкраща вистава року» і «Найкраща робота балетмейстера». Виконавиця ролі Кармен Ольга Кондакова була номінована, як «Найкраща виконавиця жіночої ролі».

В умовах творчої свободи, разом з художниками Ганною Іпатьєвою та Андрієм Злобіним, Раду Поклітару за короткий термін створює різноманітний репертуар театру. Вже у 2008 році театр отримує головну театральну премію країни «Київську Пектораль» в спеціально створеній номінації «Головна подія року» за сукупність яскравих прем’єр — «Веронський міф: Шекспірименти», «Болеро», «Дощ» і «Лускунчик». Виступ на фестивалях у Франції («Час любити», Біарріц), Молдові («Бієнале Е. Іонеско»), Таїланді («Фестиваль музики і танцю», Бангкок), Росії (програма «Маска плюс» фестивалю «Золота Маска» 2009 і 2010 роки, Москва і фестиваль «Нові горизонти» Маріїнський театр, Санкт-Петербург) говорять про визнання колективу міжнародною художньою спільнотою.

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ