Хліб буде коштувати 10 грн ?

0
500
Загрузка...

Про це повідомили у Міністерстві агрополітики України.

Перший заступник міністра аграрної політики України Ярослав Краснопольський повідомив, що через девальвацію нацвалюти в травні може зрости вартість продовольчої пшениці, а це в свою чергу може призвести до зростання ціни на хліб до 10 гривень.

“У травні минулого року ціна на продовольчу пшеницю становила 2500 грн/т. Враховуючи дворазову девальвацію національної валюти, прогнозована ціна на травень 2015 року – 4500-5000 грн/т, отже, ціна борошна буде сягати від 6 до 8 тисяч гривень за тонну. В результаті, максимальна кінцева ціна на хліб – 9-10 гривень”, – сказав Краснопольський.

На думку чиновника, така ціна може призвести до негативних соціальних наслідків, – повідомляє unian.ua.

Також він назвав ще ряд ризиків, які можуть призвести до зростання ціни, а саме, стан озимих (близько 16% – слабких та зріджених посівів), військові дії, подорожчання матеріально-технічних ресурсів.

За словами Краснопольського, девальвація нацвалюти додатково сприяє експортній активності. «Сьогодні зернові запаси достатні, але ми не можемо прогнозувати обсяги майбутнього врожаю, адже перезимівля озимих ще не завершена і робити прогнози рано. Тому, дбаючи про продовольчу безпеку, держава шукає компромісні та цивілізовані шляхи стримування занадто активного експорту», – резюмував він.

fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ