Колядки «під фанеру» на фестивалі «Від Різдва Христового до Йордана» 2015 (фото)

2
915
Загрузка...

У Чернівецькому обласному музеї народної архітектури та побуту відбулось традиційне фольклорно-етнографічне свято «Від Різдва Христового до Йордана».

Цьогоріч інформації у засобах масової інформації про фестиваль було небагато, тож і гостей на святі було значно менше, ніж у минулі роки, хоча подивитись, як завжди на цьому фестивалі, було на що.

Традиційно були продавці різноманітного китайського непотребу, але в той же час можна було купити і справжню гуцульську бринзу чи поласувати баношем, грибною юшкою та шашликом.

На святі були колективи з кожного району нашої області. Спочатку вони колядували, щедрували та маланкували на всій території музею, а згодом все перемістилось на головну сцену фестивалю.

Щоправда розпочали святковий концерт професіонали. Відкривав офіційну частину на сцені заслужений академічний буковинський ансамбль пісні і танцю. Чи то через те що колектив заслужений, чи для збереження голосів профі, чи з якихось інших причин, співали вони під «плюс», тобто під «фанеру». Звичайно подібне, хоча й ідеальне виконання колядок, багатьом не сподобалось. Адже послухати таке можна і вдома на комп’ютері. Особливо, мабуть, образливо було колективам з різних районів, які виступали після них. Різниця по якості, звичайно, буде суттєва. Та слід зауважити, що й усі інші виступили на високому рівні, і показали як потрібно співати колядки в живу.

Після концерту відбулась спільна Свята вечеря, під час якої збирали поману для українських військових.

Олексій ПОНОМАРЕНКО
Фото автора

***

***

«Буковинська маланка» все-таки завітала до Чернівців (фото)

***

Фото: Яблучна Ворожеска. Про найгарніше високогірне озеро України

***

Фото: «Молочні ріки». Казкові ранки у Карпатах

***

Фото: Водоспади краси поруч з нами – це варто подивитися!

***

Фото: Світло-хмарна вистава або Хом’як чекає любителів гірських пригод

***

Загрузка...

2 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ