У Чернівцях вирішили де давати землю учасникам АТО, по Україні тисячі заяв

0
810
Загрузка...

Лідирує за кількістю заяв на виділення земельних ділянок від учасників АТО Хмельницький, де землю вже попросили 9 сотень «атовців».

 

У Чернівцях заяв на отримання земельних ділянок від учасників АТО до Департаменту містобудівного комплексу і земельних відносин міської ради надійшло наразі майже 400.

Із заявників цієї пільгової категорії сформовано окрему чергу. Учасникам АТО вирішено надавати земельні ділянки на території житлового мікрорайону на вул. Лукіяновича. Площа цього мікрорайону – 22 гектара.

Про це повідомив директор Департаменту містобудівного комплексу і земельних відносин міської ради Володимир Бабчук.

Департаменту доручено оприлюднити проект детального плану території житлового мікрорайону на вул. Лукіяновича, де надаватимуть під забудову земельні ділянки учасникам АТО, та до 6 березня обговорити його на громадських слуханнях. Передбачається, що учасники АТО виділятимуться земельні ділянки площею 0,03 – 0,06 га для зведення індивідуальних та зблокованих будинків. Інженерну інфраструктуру цього мікрорайону місто зводитиме за рахунок бюджетних коштів, що значно здешевить будівництво житла учасникам АТО.

Міський голова Олексій Каспрук також заявив, що Чернівці спільно зі Львовом ініціюватимуть прийняття державної програми, яка дозволить забезпечити квартирами учасників АТО. Йдеться про бюджетне фінансування будівництва багатоквартирних будинків для цієї категорії пільговиків.

 

Довідково.

За даними міських рад, у Львові, Івано-Франківську, Черкасах земельні ділянки учасникам АТО в межах міста під індивідуальне житлове будівництво не виділяються, вивчається можливість проектування та будівництва багатоповерхових будинків за участю державного співфінансування.

У Рівному від учасників АТО на виділення земельних ділянок надійшло 700 заяв, виділено дві ділянки для родин загиблих, наразі розробляється проект детального плану території, де передбачається малоповерхова зблокована забудова по 0,03 га на 1заяву.

У Житомирі надійшло від учасників АТО 50 заяв, заявникам надано дозволи на складання проекту відведення земельних ділянок площею 0,06-0,08 га.

У Хмельницькому від учасників АТО подано 900 заяв, міська рада розробляє масив під індивідуальну забудову на 200 земельних ділянок, де передбачено відсоток для учасників АТО.

У Тернополі надійшло від учасників АТО 386 заяв на виділення земельних ділянок, 160 з них вже розглянуто.

chernivtsy.eu

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ