У Чернівцях Марш Миру відбувся «для галочки»?.. (фото)

1
832
Загрузка...

У неділю, 18.01.15, на Центральній площі у Чернівцях відбувся мітинг на підтримку Маршу Миру.

 

Захід організований з метою привернення увагу світової спільноти до небезпеки тероризму. А також, звісно, присвячений пам’яті жертв теракту у Волновасі.

Марш Миру відбувся в різних куточках України, аби показати, що українці проти тероризму, за мир! І нагадати, що лише спільні дії можуть зупинити  загрозу третьої світової війни.

На жаль, у Чернівцях мітинг виявився не таким чисельним, як очікувалось або як хотілось би. Серед ймовірних причин називають як не дуже активне анонсування Маршу Миру, так і те, що він був, на думку деяких чернівчан, трохи «політизований». Наприклад, дехто задається запитанням, чому на перших ролях були представники ВО «Свобода». Та й «політичні палатки» можуть створити комусь враження, що це якийсь партійний захід.

Хоча в будь-якому разі учасників мало би бути більше…

Пропонуємо до вашої уваги коментарі щодо Маршу Миру в Чернівцях від деяких місцевих громадських діячів.

 

Наталія Фрунзе (активістка клубу «Успішна чернівчанка»):

«Дуже прикро, сумно і неприємно, що так мало людей прийшло на підтримку Маршу миру, мета якого – привернути увагу світової спільноти до небезпеки тероризму, нагадати, що лише спільні дії можуть зупинити загрозу третьої світової війни. Я також не розумію, чому така погана організація? Не було спільної молитви, де вшанування пам’яті жертв терору? Де наші представники церков, чому не було мікрофонів, чому вела представниця партії «Свобода», якщо оголошення було на сайті міської ради? А головне, чому ми байдужі, скільки потрібно ще смертей? Чому?..»

 

Василь Забродський (громадський діяч, колишній депутат міської ради):

«Марш миру в Чернівцях був? Так. Для «галочки». Сьогодні, як і тисячі співгромадян по всій Украіні, пішов на Марш миру. Побачене, відверто кажучи, дещо збентежило. Трішки більше сотні людей, де кожен четвертий – журналіст, а кожен другий – партієць «Свободи». Зо п’ятеро депутатів міськради і жодного – з обласної. Були мер, секретар і пару чиновників міськради. Була невеличка кількість представників громадськості. І практично не було звичайних чернівчан і буковинців. Чому? Вони знали, що всеукраїнський захід чомусь візьме під свій патронат «Свобода» і не хотіли в тому брати участь? Вони знали, що влада проігнорує його і долучиться хіба оголошенням на сайті? Вони знали, що виступатиме найбільший правозахисник Хеков і берегли свої вуха? Де були ті тисячі невдоволених війною? Де були ті, хто хоче миру? Напевно вдома…»

 

Олег Громадський (депутат міської ради, керівник обласного осередку ГО «Золоті леви Чорної сотні»):

«Я теж не зрозумів, чому дійство вела представниця «Свободи». У всіх містах, наскільки знаю, це робили представники місцевої влади. Неприємно вразила мала кількість людей… Причина, на мою думку, найімовірніше в поганому анонсуванні заходу. Не вірю, що є чернівчани, які байдужі до тих подій, що відбуваються в країні».

Георгій МАЗУРАШУ, fakty.cv.ua

Фото: Біг Миру в Чернівцях підтримали ~750 учасників, в т.ч. кандидати в мери

Для порівняння, у Бігу Миру, організованому навесні спільними зусиллями місцевої влади та СК «Гешко», взяли участь понад 700 учасників.

***

 

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ