Нардеп Оксана Продан: Воєнний стан не допоможе військовим на сході…

0
568
Загрузка...

Перш ніж закликати вводити воєнний стан, варто відповісти на запитання: як допоможе це військовим на сході, чи допоможе це провести реформи і виграти боротьбу на внутрішньому фронті? На мою думку, ні. Це крайня міра. Саме так її потрібно оцінювати, – вважає народний депутат з Чернівців Оксана Продан.

 

Оскільки чернівчанка входить до президентської політичної сили і відповідної фракції у ВР, можна припустити, що приблизно такою є позиція і Петра Порошенка щодо запровадження воєнного стану. Можливо.

А логіку висловлювань Оксани Петрівни оцінюйте самі.

«Україна воює на двох фронтах – східному та внутрішньому, – коментує ситуацію для nvua.net Оксана Продан. – І ми повинні захистити незалежність від зовнішнього ворога і одночасно створити гідні умови для життя. Чи можемо ми створити нову країну без перемоги на сході? Ні. Чи можемо ми захистити свою країну від агресора без перемоги над корупцією? Ні.

Введення воєнного стану зупинить економічні стосунки на тій території, де він буде введений. Зупинить економіку, зробить неможливим розвиток країни і позитивні в ній зміни.

Цей крок відкине Україну на кроки і десятиліття назад, і практично виключить самостійний майбутній розвиток України.

Чи допоможе введення воєнного стану перемозі на сході? Не знаю.

Парламент ще навесні і влітку 2014 року прийняв ряд законів, які сьогодні дають уряду і військовим право на використання майна підприємств і громадян, на введення воєнних адміністрацій, наділяють особливими повноваженнями.

Як вплине введення воєнного стану на реформування в середині країни?

Зупинить роботу приватного бізнесу, реформи, будь-які позитивні зміни, але не зупинить корупцію, тому що збільшенні повноваження отримають ті ж чиновники і правоохоронці, до яких і без того дуже багато претензій. І ті, хто сьогодні виступають за введення воєнного положення, будуть першими заявляти про голод, холод і безправ’я.

Ось чому введення воєнного положення можливо тільки за умови крайньої необхідності. І з чітким визначенням того, як це має допомогти виграти війну. На двох фронтах – східному і внутрішньому».

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ