Чернівецькі собаки тепер мають де гуляти

0
398
Загрузка...

Чернівцях власники собак зустрічались із величезною проблемою, яка все ніяк не вирішувалась: відсутність спеціально облаштованого майданчика для вигулу чотирилапих. І хоча нові Правила утримання домашніх тварин у нашому місті прийняті ще у травні 2014 року, й у кожному з районів Чернівців визначено приблизно по 15 місць для їх вигулу, однак всі вони є невпорядкованими й не відповідають сучасним запитам власників домашніх улюбленців.

Як повідомили у Чернівецькій обласній  громадській організації «Захист тварин» сьогодні це питання можна вважати частково вирішеним, адже у Жовтневому парку поблизу спортивного комплексу: “Олімпія” починає функціонувати перший у нашому місті облаштований майданчик для вигулу собак.

Тепер власники зможуть комфортно й безпечно вигулювати своїх домашніх вихованців. А в найближчому майбутньому й удосконалювати їх навички, адже майданчик буде укомплектований  різноманітними снарядами для дресирування (як тільки дозволять погодні умови).

Вхід до нього вільний, користування безкоштовне, від господарів вимагається лише дотримання нескладних правил, а саме: не залишати свого улюбленця без нагляду, дбайливо користуватись всім майном, не цькувати собаку на інших тварин або людей, не смітити та прибирати за своїм вихованцем тощо.

Треба зазначити, що відкриття першого такого майданчика стало можливим завдяки фінансовій підтримці Європейського Союзу, який в рамках Спільної Операційної Програми «Румунія – Україна – Республіка Молдова 2007-2013» надав грант у розмірі  майже 625 тис. євро на реалізацію проекту код MIS-ETC: 1537 “Захист кордонів від небезпек, що поширюються безпритульними тваринами”.

Сума не маленька, звісно розділена між усіма учасниками конкурсу, та надіємось, що облаштуванням лише одного майданчика це не закінчиться.

Fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ