Бешлей – про кнопкодавство, а Забродський із радикальними пропозиціями

0
352
Загрузка...

Депутат міської ради Володимир Бешлей зібрав у Чернівецькій міській раді  шановну громаду міста, представників ЗМІ, студентський парламент, депутатів міської ради та презентував п’ятірку «піаністів року», було продемонстровано відео матеріал під назвою  «Золотий ОК», який створив активіст руху «Справедливі Чернівці» Олег Сірман.  Виникає просте запитання: «Чому до відеоролика увійшли лише 5 обранців»? Усі інші – білі й пухнасті?..

А тепер докладніше… І по пунктах.

Проблема «кнопкодавства» не є новою і унікальною лише для Чернівців. На сьогоднішній день органи місцевого самоврядування, депутати, фактично не несуть жодної політичної, адміністративної або кримінальної відповідальності за те, що вони дозволяють собі голосувати за свого колегу, використовуючи картку того чи іншого депутата.

Згідо закону України про місцеве самоврядування стаття 49 пункт 6 депутат має право буквального голосу, а не декілька голосів.  Також депутат наголосив що регламент міської ради чітко забороняє депутатам передавати свої картки для голосування. Але, на жаль, відповідальності за це нема. Депутати цим успішно користуються, особливо коли вирішуються земельні питання. Деякі депутати обмінюються певними взаємовигідними рішеннями «я тобі – ти мені», «я проголосую за твоє рішення – ти за моє».

Величезна проблема ще й пов’язана з тим, що картка депутата міської ради не “прив’язана” до його робочого місця. Тобто, депутат маючи картку, може проголосувати з будь-якого робочого місця.і фактично зафіксувати факт голосування чужою карточкою майже неможливо.

 Цікавою є заява міського голови, котру оприлюднили у ЗМІ, щодо ініціювання скасування всіх рішень, в яких присутнє кнопкодавство. За версією Володимира Бешлея – відповідно до ухвали Конституційного Закону, рішення, які набули законної сили і які стосуються третіх осіб, не можуть бути скасовані органами місцевого самоврядування. Їх може скасувати лише суд, або право вето, яким мер не скористався.

Нам, звісно було цікаво вислухати чергову констатацію порушень регламенту та про проблему «кнопкодавства», але складається таке враження, що озвучують це майже всі, а де конкретні кроки і вирішення проблеми, адже вона не поодинока, вона системна і і майже всі голосування проходять з порушеннями.

Як і всі заходи в яких приймає участь пан Володимир, достатньо було гучних заяв, скандалів тощо. Чого варте лише присутність Василя Івановича Забродського, який задля викорінення цих порушень запропонував – ставити декілька мордоворотів у сесійній залі, та бити лопатою по голові порушників.

Якщо навіть і уявити, що ця маячня була б введена, швиденько би оновлювався склад обранців.)))

Також, раз по раз, Забродський вигукував, що падлюки були і при тій владі, і є вони при новій. Тут теж майже погоджуємось, з маленьким уточненням, що вони були і за позаминулого керівництва.

А один із відомих журналістів, присутній у залі, в очі Володимиру Бешлею заявив, що все це зібрання схоже на намагання останнього дорожче себе продати.

Отож, як мінімум, там де Бешлей – відбувається маленьке шоу, а чи буде з нього користь, побачимо.

Антоніна ХОДОРКО, Fakty.cv.ua

У Чернівцях представили депутатів-«піаністів» року (+ опитування)

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ