У Чернівцях у ресторані «Palazzo» пройшов XIII фестиваль з кулінарного мистецтва «Буковинська гостинність-2014». У рамках фестивалю пройшли такі конкурси:
– конкурс кухарів у номінації «Фірмова страва від кухаря».
– конкурс кондитерів у номінації «Україна понад усе».
– конкурс офіціантів у номінації «Майстри сервісу».
– презентація композицій з карвінгу.
А зголосились взяти участь наступні заклади: ресторан Рояль, ресторан Palazzo, Pub 34, Чернівецький хлібозавод(Цар Хліб), бар Молінон, ресторанний комплекс “Старе місто”, смт Глибока, РК Allure Inn, ЧТЕІ КНТЕУ, Кооперативний економіко-правовий коледж, Чернівецький державний комерційний технікум.
За підсумками журі визначило переможців та призерів у декількох номінаціях та вікових групах:
Номінація “Краща бенкетна холодна страва”:
Дорослі:
Кульчицький Анатолій (кухар ресторану “Рояль”) отримав гран-прі та кубок Фестивалю;
Головата Христина (кухар ресторану “Рояль”) – золота медаль;
Ткачуа Анатолій (ресторан “Palazzo”) – срібло
Божиєвський Олександр (кав’ярня “Канапа”) – бронза.
Юніори:
Репчук Микола (студент ЧТЕІ КНТЕУ) отримав гран-прі та кубок Фестивалю;
Громик Крістіна (студентка Чернівецького державного комерційного технікуму) – золота медаль;
Андріоє Ольга (студентка Чернівецького державного комерційного технікуму) – срібна медаль;
Іванчук Іван (студент ЧТЕІ КНТЕУ) – бронзова медаль.
Номінація “Кращий кондитерський виріб”:
Дорослі:
Колектив кондитерський дім “Ваніль” здобув золото;
Чубайко Тетяна (ПАТ Чернівецький хлібокомбінат) – срібло;
Демчук Юлія (ресторан”Palazzo”) нагороджена бронзовою медаллю.
Юніори:
Добрянський Павло (Чернівецький державний комерційний технікум) отримав гран-прі та кубок Фестивалю;
Слабонога Наталія (студентка Чернівецького торгово-економічного інституту КНТЕУ) – золота медаль;
Проданчук Марія–Джульєта (студентка Чернівецького державного комерційного технікуму) – срібна медаль;
Паращук Анастасія (студентка Чернівецького торгово-економічного інституту КНТЕУ) – бронзова медаль.
І трохи про атмосферу: цьогоріч окрім того що фестиваль надає можливість розвитку кулінарного мистецтва, підвищення професійної майстерності кухарів та кондитерів, а також підвищення професійного обслуговування, мав ще одну дуже важливу мету: організатори вирішили підтримати поранених хлопців із зони АТО, які зараз проходять курс лікування в військовому шпиталі. Організатори заходу відібрали кращі вироби кондитерського мистецтва і передали їх хлопцям. Також у приміщенні ресторану були скриньки від (Волонтерського руху Буковини) де люди які мали можливість, допомагали фінансово нашим хлопцям із зони АТО. Майже у кожному виробі чи сервіруванні були присутні наші патріотичні кольори.
Антоніна ХОДОРКО, fakty.cv.ua
Фото: Володимир Ємчук